APK. Vanaf nu ook verplicht voor uw brandbeveiliging.
20 juli 2018

Inspectiecertificaat

Wilt u er zeker van zijn dat de brandbeveiliging van uw pand voldoet aan de gestelde eisen? Dan is het verstandig om regelmatig een inspectie uit te laten voeren. In sommige situaties is een inspectie zelfs verplicht. Bij een inspectie beoordeelt een onafhankelijke instelling de brandmeld- en ontruimingsinstallaties in uw pand. Daarbij kijkt deze instelling ook naar het beheer en de BHV-organisatie.

Voldoet u aan de gestelde eisen? Dan ontvangt u een inspectiecertificaat. Tot voor kort was de geldigheidsduur van dit certificaat onduidelijk. Daar heeft het CCV nu duidelijkheid in verschaft. Dit noemen zij de harmonisatieafspraak.

Jaarlijkse of driejaarlijkse APK

Uw certificaat is geldig vanaf de start van de eerste inspectie. Dit is de peildatum. Daarna moet er elk jaar of elke drie jaar een vervolginspectie gedaan worden. Dit moet, net zoals bij de APK, voor die datum afgerond zijn. In de Regeling Bouwbesluit leest u of uw gebouw elk jaar of elke drie jaar geïnspecteerd moet worden.

Boetes

Het CCV geeft nog geen informatie over eventuele boetes bij het niet naleven van deze regeling. Maar wij zouden het wel weten; voorkomen is goedkoper dan betalen!

Komt mijn brandbeveiliging in aanmerking?

Weet u niet zeker of uw brandbeveiliging in aanmerking komt voor certificering?

Of zijn er onduidelijkheden of er jaarlijks of elke drie jaar een vervolginspectie gepland moet worden? Neem contact op en wij zorgen dat bij u alles geregeld is. Ook voor niet-klanten!

 

 

Ps: Wilt u de basis van brandbeveiliging in heldere taal uitgelegd hebben? Lees het blog: Hoe komen wij tot een brandmeldinstallatie?

Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: