De vijf meest spraakmakende trends voor videobewaking en beveiliging in 2021
19 januari 2021

De vijf meest spraakmakende trends voor videobewaking en beveiliging in 2021

Welke trends en ontwikkelingen kunt u verwachten op het gebied van technologische vooruitgang betreft videobewaking en de toepassing daarvan? Wij hebben voor 2021 enkele belangrijkste trends op een rij gezet. 

1.      Klanten verwachten steeds meer geïntegreerde systemen

Steeds vaker zijn verschillende systemen met elkaar verbonden. Dit wordt ook eenvoudiger door de eindeloze mogelijkheden van de cloud. Zo is het mogelijk om met API-integraties uw systemen met elkaar te verbinden. Meer en meer apparaten krijgen deze functies en maken zo deel uit van het geheel van uw geïntegreerde systeem. U kunt hierbij denken aan toegangscontrole, videobewaking, alarm management, point of sale, warmte controle en business analytics. Kortom: steeds meer mogelijkheden worden op één plek verzameld.

2.      Er is meer vraag naar de cloud

Wist u dat 90% van de bedrijven al in de cloud werkt? De vraag naar de cloud wordt dan ook steeds groter. De cloud heeft namelijk vele voordelen zoals grote kostenbesparing, verhoogde databeveiliging, toegang en onderhoud op afstand, flexibiliteit voor opslag, schaalbaarheid en verhoogde stabiliteit. Tot nu toe is 10% van de camerabeveiliging in Nederland via de cloud, maar de verwachting is dan ook dat dit snel gaat toenemen.

3.      Videobewaking transformeert tot waardevolle bedrijfsoplossingen

Ook op het gebied van Artificial Intelligence (AI) is de verwachting dat beveiligingssystemen een grote ontwikkeling gaat maken. Waar videobewaking vroeger alleen bruikbaar was voor de beveiliging van een pand, zijn videobewakingssystemen tegenwoordig ook erg waardevol voor business intelligence (BI). Denk bijvoorbeeld aan het efficiënt inzetten van personeel of de automatisering van systemen. We verwachten dit jaar een grote sprong in de adoptie van AI.

4.      De betrokkenheid van IT-afdelingen neemt toe

Er is een trend gaande waarbij de IT-beheerders steeds meer betrokken zijn bij het videomanagementsysteem van het bedrijf. Zo betrokken dat het zelfs een van de verantwoordelijkheden van de IT-beheerder wordt. Dit komt doordat de waarde van cybersecurity steeds belangrijker wordt. Dit maakt het gemakkelijker om de apparatuur te monitoren en zo onnodige kosten te besparen. En natuurlijk om processen efficiënter in te richten. Daarom wordt het ook steeds belangrijker, en op den duur onvermijdelijk, dat uw beveiligingsbedrijf de ‘taal’ van de IT-beheerders begrijpt.

5.      Wetgeving omtrent videobewaking blijft up-to-date

De ontwikkelingen op gebied van videobewaking vragen tevens om wet- en regelgeving. De privacy van data is enorm belangrijk. Dit houdt ook in dat de eisen voor videobewaking continu in ontwikkeling zijn. De video management systemen van ATS Nederland voldoen altijd aan de eisen voor bewaren van videogegevens. Hierdoor is videobewaking ook mogelijk in sectoren zoals de gezondheidszorg, onderwijs, banking en casino’s.

Wie is ATS Nederland?

U kunt bij ATS Nederland terecht voor advies, levering, installatie en onderhoud van beveiligings- en communicatiesystemen. Dit doen wij bij bedrijven en (overheids-)instellingen. Aan de hand van uw wensen en onze deskundige risicoanalyses, bieden wij u altijd een concept op maat. Hierdoor weet u zeker dat u gaat voor het beste. Heeft u vragen of wilt u graag meer weten over onze diensten. Neem dan contact op.

Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: