Voorkom inbraak in uw bedrijfspand
02 mei 2017

Voorkom inbraak in uw bedrijfspand

Wist u dat er ieder jaar ongeveer 65.000 keer wordt ingebroken? Dat is zo’n 178 keer per dag! Veel hé? De meeste van deze inbraken worden gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. Dit zijn inbrekers die hun slag slaan wanneer er makkelijk wat te halen valt. Wij zetten de inbraakfeiten voor u op een rijtje, zodat u weet wat u moet doen om uw bedrijfspand optimaal te beveiligen. Wist u dat…

70% van de inbrekers achterom gaat?
Inbrekers willen uiteraard niet gezien worden en slaan daarom meestal toe via de achterkant van een gebouw. Dit geeft de inbreker in de meeste gevallen de gelegenheid om ongezien aan de slag te gaan. Aan de achterkant van een gebouw is minder straatverlichting en er lopen minder mensen. Vaak is er ook een veilige vluchtweg voorhanden, bijvoorbeeld via het paadje achterom.

een kwart van de inbrekers later terug keert naar hetzelfde adres?
Kort na een inbraak blijkt dat de kans op herhaling groot is. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat inbrekers al weten waar ze mee te maken hebben. Ze weten waar de deuren en ramen zijn en hoe ze gemakkelijk bij het pand kunnen komen. Ook kennen ze de omgeving en weten ze waar ze op moeten letten.

bijna 40 procent van de ondernemers te maken krijgt met een inbraak?
Een groot aantal ondernemers krijgt te maken met een inbraak. De schade hiervan kan hoog oplopen. Denk hierbij niet alleen aan materiele zaken, maar ook aan gevoelige gegevens, zoals adressen van klanten. Wanneer achteraf blijkt dat de beveiliging niet op orde was, kunt u ook nog problemen krijgen met de verzekering. Vooral de continuïteit van de onderneming kan in gevaar komen wanneer een inbreker uit frustratie of vernielzucht brand sticht of bijvoorbeeld de brandkraan open zet. U kunt deze schade voorkomen door snel in te grijpen. Een snelle detectie en opvolging van de inbraak is dan van belang.

u zelf de kans op een inbraak kan verkleinen?
Inbrekers willen over het algemeen snel hun slag slaan. Lukt het niet om een gebouw binnen een paar minuten binnen te komen, dan zullen ze al gauw uitwijken. Zorg er dus voor dat u goede inbraakbeveiliging heeft. Een alarminstallatie kan bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen bij een (poging tot) inbraak. Niet alleen waarschuwt een alarminstallatie bij een daadwerkelijke inbraak, een alarminstallatie kan ook preventief werken. Wanneer een inbreker een alarminstallatie ziet, zal hij eerder uw gebouw voorbijlopen.

En wist u verder dat…

  • een inbreker gemiddeld 30 seconde nodig heeft om binnen te komen?
  • de meeste inbraken plaatsvinden op dinsdag en vrijdag, tussen 06:00 en 18:00?
  • januari de maand is met de meeste inbraken?

Wilt u uw bedrijfspand optimaal beveiligen en inbraak voorkomen?
Alarm en Telefoon Service Nederland helpt u graag uw bedrijfspand optimaal te beveiligen tegen inbrekers. Wij zijn tot op het hoogste niveau gecertificeerd en zijn in staat om voor alle risicoklassen de juiste maatregelen te treffen. Benieuwd hoe u uw bedrijfspand kunt beveiligen? Neem gerust contact met ons op.

Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: