Voorkom gehackte beveiligingsapparatuur!
29 september 2017

Voorkom gehackte beveiligingsapparatuur!

Bijna dagelijks leest u in de media berichten over apparatuur die gehackt is: computers, telefoon, maar zelfs ook.. beveiligingsapparatuur! Dat laatste is natuurlijk erg wrang. Het levert u, als eindgebruiker, namelijk erg veel overlast op. Het kan zelfs leiden tot een inbreuk op de gerealiseerde systemen.

Hoewel wij met regelmaat wijzen op de noodzaak de juiste maatregelen te treffen, ontvangt onze technical-support nog steeds dagelijks vragen over dit onderwerp. Soms helaas nadat het kwaad al geschied is.

Maatregelen
Laat de voordeur voor de geleverde systemen niet open staan! Neem daarom de volgende maatregelen:

  • Wijzig de standaard wachtwoorden van apparatuur door uw eigen sterke* wachtwoorden
  • Installeer altijd de laatste versie firmware*, met de meest recente bescherming tegen haakpogingen
  • Beveilig de toegang tot en vanaf het internet via een firewall*, IP/MAC-filtering* en indien mogelijk een VPN-verbinding*
  • Beheer wachtwoorden actief en blokkeer personen die geen toegang meer hoeven te hebben

Dit dringende advies geldt voor alle netwerk-gekoppelde apparatuur, inclusief camera’s, recorders, beveiligingspanelen, randapparatuur etc. Dit is daarnaast merk-onafhankelijk.

Meer informatie?
Wilt u dat uw beveiligingsapparaat altijd veilig is? Daar helpen wij u graag bij. Door een onderhoudscontract met ons aan te gaan, zorgen wij ervoor dat de updates van de firmware altijd worden uitgevoerd. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.
Houd onze website in de gaten: binnenkort publiceren wij een nieuwsitem met tips en trucs over het beschermen van uw beveiligingssystemen.

* We begrijpen dat u deze termen wellicht niet kent. Daarom leggen we ze in het kort voor u uit:

Sterke wachtwoorden Sterke wachtwoorden zijn wachtwoorden die moeilijk te kraken zijn. U kunt zich voorstellen dat een wachtwoord als 123456 makkelijker te kraken is dan DitIsEenM@eilijkWachtw00rd598. U maakt sterke wachtwoorden door te kiezen voor lange wachtwoorden. Ook kunt u wachtzinnen maken: wachtwoorden die er uit zien als een zin, zoals het voorbeeld hierboven. En zorg daarnaast ervoor dat u varieert! Gebruik daarom nergens hetzelfde wachtwoord.
Firmware Firmware is software die in een apparaat is geprogrammeerd. Veel firmware moet regelmatig worden geüpdatet.
Firewall Een firewall is een systeem dat apparaten kan beschermen tegen misbruik van buitenaf.
IP/MAC-filtering IP/MAC-filtering is een mechanisme dat bepaalt welke IP-adressen wel toegang krijgen en welke worden afgewezen. Zo kunnen alleen bij u bekende IP-adressen toegang krijgen tot het systeem.
VPN-verbinding Een VPN-verbinding is een soort privénetwerk binnen een groter netwerk. Zie het als een soort beveiligde privéverbinding tussen twee netwerken.
Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: