Waterdichte beveiligingsinstallaties in het nieuwe sportcomplex Amerena

In 2015 is Linthorst Techniek naar ons toegekomen met de vraag of wij wilden meehelpen aan de elektrotechnische installaties in het Sportcomplex Het Hogekwartier ‘Amerena’ in Amersfoort. Met de bouw van dit nieuwe sportcomplex, wat onder meer een olympisch bad krijgt, wil de gemeente Amersfoort dat hun stad weer hét zwemcentrum van Nederland wordt. We zijn er dan ook trots op dat we mogen meedenken en werken aan dit grote project in het midden van Nederland.

Sportcomplex Amerena te Amersfoort

Het sportcomplex Amerena wordt gebouwd in de wijk Hogekwartier en voldoet aan de eisen voor topsport. Zo bevat het nieuwe sportcomplex een vijftigmeterbad met daarin tien banen, een bad voor recreatief zwemmen, een springplatform en een grote sporthal voor verschillende binnensporten. Ook worden er diverse verenigingsruimten en horecavoorzieningen gebouwd. Hierdoor kunnen bezoekers niet alleen sporten, maar achteraf ook genieten van een (sport)drankje aan de bar.

Diverse disciplines

In het nieuwe sportcomplex hebben we diverse disciplines mogen toepassen. Om brand in sportcomplex Amerena zo veel mogelijk te voorkomen, hebben we allereerst een brandmeldinstallatie in het pand geplaatst. Ook hebben we het pand voorzien van een geluidsinstallatie, inbraakinstallatie, intercominstallatie én camera installatie. Tot slot hebben we een ontruimingsinstallatie geplaatst in dit nieuwe sportcomplex. Dit is een Type A gesproken woord ontruimingsinstallatie. Dit betekent dat zodra het alarm afgaat, de bezoekers via het alarm worden geïnstrueerd met wat zij moeten doen. Hierdoor weten mensen direct wat er aan de hand is en welke stappen zij moeten ondernemen.

Samenwerking met Linthorst Installatietechniek Apeldoorn

Linthorst Installatietechniek is een totaalinstallateur die gelooft in de kracht van samenwerken, iets waar wij ons goed in kunnen vinden. Door samen te werken zorgen we ervoor dat de toekomstige bezoekers van Amerena veilig kunnen zwemmen, sporten en tegelijkertijd ook gebruik kunnen maken van de horecavoorzieningen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project of heeft u ook interesse in waterdichte beveiligingsinstallaties? Neem dan contact met ons op.

Over dit project

Het nieuwe complex in het Hogekwartier in Amersfoort, Amerena, wordt een sport- en ontmoetingsplek. Met topfaciliteiten is dit nieuwe complex geschikt voor topsport en biedt het ruimte aan wedstrijden en trainingen. Amerena vervangt de sporthal Schuilenburg, het Sportfondsenbad en het zwembad in Liendert.
  • Opdrachtgever: Linthorst Installatietechniek
  • Looptijd project: 2015 – 2018
  • Locatie: Amersfoort
Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: