Security Management Systeem bij Moderna

Binnen 365 dagen na een verwoestende brand een compleet nieuw bedrijfspand opzetten. Dat is wat Moderna in Hardenberg deed. Een flinke uitdaging waar veel bij komt kijken, maar ook het moment om eens kritisch te kijken naar de processen binnen het bedrijf. En dat is waarom Moderna ons inschakelde.

Binnen 365 dagen een compleet nieuw pand

In oktober 2013 sloeg het noodlot toe bij Moderna in haar voormalige pand in Gramsbergen. Een brand verwoestte het complete pand. “In één nacht is alles weg wat je hebt opgebouwd. We zijn met alle directeuren diezelfde avond nog bijeengekomen. Eigenlijk was al snel duidelijk: we willen dóór. We stelden voor onszelf de deadline: over precies één jaar hebben we ons bedrijf weer volledig in werking”, vertelt Gert Stroeve, technisch directeur bij Moderna. “En dat is uiteindelijk ook gelukt. Met het nieuwe pand wilden we het meteen goed aanpakken. Daarom hebben we besloten een pand te bouwen dat vanaf dag één goed beveiligd is én voldoet aan de duurzaamheidseisen van BREEAM.”

“In deze periode kregen we contact met een medewerker van ATS Nederland. In het voormalige pand in Gramsbergen hadden we enkel brand- en cameratoezicht. Naarmate we in gesprek waren met ATS Nederland, realiseerden we ons dat er eigenlijk veel meer mogelijk is op het gebied van veiligheid. Dat is ook het moment dat we goed hebben nagedacht over de organisatie binnen ons bedrijf. Wie willen we op ons terrein? Hoe kunnen we voldoen aan de beste beveiliging? En hoe zorgen we ervoor dat het voor onze medewerkers makkelijk wordt? Deze vragen hebben we aan ATS Nederland voorgelegd, en zij adviseerde ons een Security Management Systeem.”

Security Management Systeem: de ideale oplossing

Een Security Management Systeem is een volwaardig beveiligingssysteem waar diverse facetten van beveiliging in zijn geïntegreerd. “De toegangscontrole vonden we erg belangrijk”, benadrukt Gert. “Mensen die ons bezoeken kunnen alleen via de voorkant ons pand betreden. Wil je via een andere deur naar binnen, dan heb je een tag nodig. Alleen onze medewerkers hebben zo’n tag. Met deze tag loggen onze medewerkers in bij de machines, melden de chauffeurs in de auto’s zich aan en worden zelfs de lockers van de medewerkers ermee bediend. Ook kunnen we door het gebruik van de tag eenvoudig de urenregistratie bijhouden.’’
  

Ook camerabewaking is onderdeel van dit Security Management Systeem. “Camera’s staan op iedere afdeling. En het mooie is dat we alles aan elkaar kunnen koppelen. Zo kunnen we eenvoudig controleren of alle alarmen wel aankunnen, door te controleren of er ergens nog een deur of raam open staat. Ook hebben we een app waarop we alles live kunnen zien. Mocht er iets gebeuren, dan kunnen we snel controleren wat er aan de hand is”.

Groot aantal mogelijkheden

Naast toegangscontrole en camerabewaking, heeft Moderna ook inbraakdetectie en een intercomsysteem. Gert: “Ook hebben we het licht gekoppeld aan het alarm. Wordt het alarm ingeschakeld, dan gaan automatisch alle lampen uit. Door deze systemen te koppelen, besparen we geld en tijd. We hoeven niet weer naar binnen, omdat we een lamp zijn vergeten uit te doen. En met zo’n groot pand kan je ook niet alles langslopen om het te controleren”, vertelt Gert. “Ik blijf me verbazen over wat er allemaal mogelijk is. Zo bespraken we met ATS laatst ook de mogelijkheid voor kentekenregistratie. Dat wanneer er een auto aankomt die we herkennen, de poort automatisch open gaat. Wel zo handig, en dat is allemaal mogelijk met een Security Management Systeem”.

De samenwerking met ATS Nederland

“Het fijnste aan samenwerken met ATS Nederland is alle mogelijkheden die ze bieden. ATS gaat verder dan andere bedrijven en biedt ons het totaalpakket. Het is gebouwbeveiliging vanuit het oogpunt van veiligheid, maar het zorgt ook voor gebruiksgemak. ATS Nederland helpt ons daarin ontzettend en levert écht die toegevoegde waarde”, aldus Gert.

Meer weten?

Heeft u ook interesse in een Security Management Systeem of wilt u de mogelijkheden met ons bespreken? Maak dan een afspraak. Wij adviseren u graag en laten u alle mogelijkheden zien.

Over dit project

Moderna Textielservice is een landelijk opererend, professioneel familiebedrijf welke een totaalpakket aan dienstverlening biedt op het gebied van linnen, bedrijfskleding, schoonloopmatten en sanitairhygiëne waarbij het ontzorgen van de klant centraal staat. Moderna is van oorsprong een wasserij en stomerij, maar u kunt er voor meer terecht dan dat. Dit bedrijf verhuurt/verkoopt en reinigt bedrijfskleding, horecalinnen en schoonloopmatten. Maar Moderna levert ook veiligheidsschoenen en PBM artikelen. Ook voor allerlei producten en automaten op het gebied van sanitaire hygiëne kunt u bij hen terecht.
  • Opdrachtgever: Moderna
  • Looptijd project: 2013 - heden
  • Locatie: Hardenberg
Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: