ISDN stopt, stap over naar VoIP
06 april 2018

ISDN stopt. Stap over naar VoIP!

Volgend jaar is het zover: per 1 september 2019 gaat KPN stoppen met het aanbieden van ISDN lijnen. Deze oude ISDN lijnen moeten vanaf dan over naar een ander systeem. Wij adviseren u daarom om op tijd over te stappen naar VoIP (Voice over IP), het perfecte alternatief voor ISDN. In dit blog vertellen we waarom u tijdig moet overstappen en wat de voordelen zijn van VoIP.

Wat is ISDN en waarom biedt KPN het volgend jaar niet meer aan?

ISDN (Integrated Services Digital Network) is een vorm van digitale telefonie. Met ISDN kunt u over dezelfde telefoonlijn gelijktijdig meerdere telefoongesprekken voeren. ISDN wordt op dit moment nog door veel bedrijven gebruikt. Door de opkomst van VoIP, neemt het gebruik van ISDN echter steeds meer af. Daarom heeft KPN besloten om te stoppen met ISDN.

Waarom is het belangrijk om over te stappen?

Heeft u een inbraak- of een brandmeldinstallatie? Dan is het mogelijk dat deze is gekoppeld aan de ISDN lijn. Dit kan betekenen dat de melding niet meer wordt doorgeschakeld en er vervolgens geen reactie op een alarmmelding komt. De koppeling wordt niet meer gemaakt en daardoor bent u niet beveiligd. Zorg er daarom voor dat u op tijd stappen onderneemt door over te stappen naar VoIP!

Wat zijn de voordelen van VoIP?
VoIP is het perfecte alternatief voor ISDN. Met VoIP (Voice over IP)maakt u gebruik van een internet- of ander IP-netwerk om onder andere te bellen. De inbraak- en brandmeldinstallatie kunt u laten aansluiten op dit VoIP netwerk, zodat u altijd weet dat de doormelding werkt. Het belangrijkste voordeel van VoIP is dat u goedkoper uit bent dan bij een vaste telefoonlijst. U hoeft namelijk geen abonnement meer te hebben voor een aparte telefoonlijn, omdat u belt over de al aanwezige dataverbinding. Daarnaast is VoIP erg flexibel en volledig schaalbaar. Naast het aanpassen van de inbraak- en brandmeldinstallatie, kunnen wij er ook voor zorgen dat u het juiste VoIP abonnement krijgt. Deze sluiten wij dan af met onze zusterorganisatie NexxtCom.

VoIP bij ATS Nederland

Wilt u ook dat uw inbraak- en brandmeldinstallaties goed blijven werken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Onze VoIP oplossingen passen altijd bij uw bedrijf. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: