Al jaren een fijne partner op het gebied van brandmeldinstallaties

Een goede partner is enorm veel waard. De samenwerking tussen ATS Nederland en Groen installatietechniek uit Ommen gaat al tientallen jaren terug. En onlangs mochten wij het bedrijf helpen bij de uitbreiding van hun bedrijfspand. Een mooi moment om dit project en de fijne samenwerking uit te lichten. Hiervoor spraken wij met Frank Groen, eigenaar van Groen Installatietechniek.

Groen Installatietechniek

Al ruim 35 jaar is Groen Installatietechniek gespecialiseerd in de aanleg van sanitair, verwarming, zonnepanelen, duurzame installaties, dakbedekking en het bijbehorende elektra- en loodgieterwerk. Frank: “Daar hebben we diverse partijen bij die ons ondersteunen met werkzaamheden die we niet dagelijks doen. Daar is ATS Nederland er één van. Daar waar wij de bekabeling voor onze klussen aanleggen, maakt ATS daar voor ons de ontruiming en alarminstallaties in”.

 

Het bedrijf heeft 23 mensen in dienst en is gevestigd in Ommen waar het kantoor, duurzaamheidscentrum en magazijn staan. Het pand is in 2018 volledig gerenoveerd en zelfvoorzienend geworden in energie, verwarming en koeling. Dit gebeurt middels een warmtepomp en zonnepanelen. Een mooi visitekaartje waar het bedrijf voor staat. Ze noemen zichzelf niet voor niets ‘De groenste installateur uit de regio’.

 

Beveiliging van nieuwe bedrijfshal

Onlangs heeft Groen Installatietechniek hun bestaande bedrijfspand gerenoveerd en een nieuwe hal bijgebouwd. Door de groei van het bedrijf was uitbreiding hard nodig om al het materieel, bedrijfswagens en goederen op te slaan. Frank: “In de nieuwe bedrijfshal moest natuurlijk ook een alarmsysteem komen. Daarvoor hebben we gezocht naar een goed systeem wat daarin past en dat hebben we door ATS laten aanleggen. We hebben er nu een eerste generatie systeem inzitten. Dit willen we eigenlijk nog graag uitbreiden naar een systeem dat ook gemakkelijk op afstand met de telefoon te bedienen is. Daarvoor is ATS nu voor ons aan het uitzoeken wat het beste bij ons past en dat aangesloten kan worden op het systeem dat we al hebben”.

 

“Als iets goed bevalt dan blijf je daarbij”

De samenwerking tussen ATS Nederland en Groen Installatietechniek gaat al heel wat jaren terug. “ATS is al vele jaren onze vaste partner op het gebied van brandinstallaties, waarmee we op regelmatige basis samenwerken. Hoe lang weet ik niet precies, het eerste contact is nog voor mijn tijd geweest. Maar als iets goed bevalt, dan blijf je daarbij.  Het fijne aan de samenwerking met ATS zijn de korte lijnen. Ook maakt de uitvoerder van ATS meestal de offerte. Gewoon korte lijntjes, dat hebben we hier ook in het bedrijf en dat bevalt mij goed. Korte lijnen en vriendelijk personeel, dat is wel waarom ik graag zaken doe met een bedrijf en dat is bij ATS wel van toepassing”.

 

Korte lijnen en aansluitende diensten

Groen Installatietechniek en ATS Nederland sluiten goed op elkaar aan, doordat ze beide andere diensten leveren. Frank: “Wij leggen voornamelijk leidingwerken en dergelijke aan. De keren dat de klant vraag om een brandmeldinstallatie of ontruimingsinstallatie komt bij ons niet wekelijks voor. De keren dat wij zo’n installatie aanleggen hebben we niet zelf de materialen en kennis in eigen huis. Dan kunnen we beter een goede partner hebben die dat voor ons aanlegt. Op die manier halen we toch de kennis in huis voor onze klanten. Samen zorgen we ervoor dat de klant goed geholpen is”. 

Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: