Crowd control, wat is het en hoe werkt het?
01 december 2020

Crowd control, wat is het en hoe werkt het?

Inzicht in grote massa’s mensen op een evenement? Of precies weten hoeveel mensen er in uw bedrijfspand of winkel zijn? Met behulp van crowd control houdt u exact en eenvoudig bij hoeveel mensen zich op een bepaalde locatie bevinden. Lees hier meer over crowd control en hoe u dit in kunt zetten.

Wat is crowd control?

Crowd control betekent letterlijk ‘menigtecontrole’ en houdt in dat u inzicht krijgt in een bepaalde groep mensen op een bepaalde tijd en locatie. Dat kan tijdens een groot evenement zijn, maar ook in een kleinere ruimte. Juist in deze tijd, waar er in panden een maximaal aantal mensen binnen mogen zijn, speelt crowd control een rol. Met crowd control zorgt u ervoor dat het maximaal aantal mensen nooit teveel wordt. Ook heeft u inzicht in publieksstromen, waardoor het helder is hoe uw bezoekers het terrein kunnen verlaten in noodgevallen. Uiteraard gebeurt dit binnen de grenzen van het toelaatbare in verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Persoonsgegevens hoeven hierbij niet te worden vastgelegd. Met de juiste toestemming van de autoriteiten kan echter wel worden ingegrepen wanneer ongeoorloofd bezoek wordt geregistreerd. Bijvoorbeeld wanneer iemand een toegangsverbod heeft opgelegd gekregen.

Hoe werkt crowd control?

Met crowd control reguleert u toegang tot een winkel of bedrijfspand. Dit kan met een poortjessysteem, maar ook met een app die u een sein geeft wanneer er teveel mensen binnen zijn. Voordat we het crowd control systeem activeren, maken we een overzicht van de bezoekersstromen op uw locatie. Hierbij kijken we naar de mogelijke risico’s. Aan de hand hiervan maken we scenario’s en een ontruimingsplan. Zo kan in een onveilige situatie de locatie veilig ontruimd worden.

Waarom crowd control?

Het is belangrijk dat uw bezoekers veilig zijn. Maar ook voor u is crowd control erg handig. Met onze slimme systemen heeft u altijd inzichtelijk hoeveel mensen zich ergens bevinden. Zo kunt u risico’s voorkomen. Verder:

  1. Zorgt een crowd contol systeem voor orde en veiligheid bij (grote) mensenmassa’s

  2. Heeft u een overzicht van alle risico’s

  3. Weet u altijd hoeveel mensen er in uw pand zijn

Waarom crowd control bij ATS Nederland?

Wij voelen ons verantwoordelijk voor de veiligheid van onze klanten. Onze werkwijze kenmerkt zich door vier woorden: innovatie, samenwerken, eerlijkheid en bekwaamheid. Doordat ATS Nederland integer is in haar werk en begrijpt welke doelen relaties stellen, is ATS Nederland in staat om voor haar relaties de juiste oplossing te kiezen. Iedere relatie en iedere situatie is anders. Maatwerk is de specialiteit van ATS Nederland.

Dit maakt ATS Nederland tot een Crowd Control partner voor jaren. Neem hier contact met ons op voor vragen of om met één van onze specialisten te spreken over de mogelijkheden van Crowd Control in uw bedrijf.

Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: