Beveiligingssystemen uitbesteden: voordelen en risico’s
30 juni 2017

Beveiligingssystemen uitbesteden: voordelen en risico’s

 Steeds meer pandbezitters en managers van bedrijven besteden de installatie en het onderhoud van hun beveiligingssystemen uit aan externe partijen. Dat is begrijpelijk, want het beveiligen van panden is een specialistische klus. Het uitbesteden van beveiligingssystemen brengt een groot aantal voordelen met zich mee. Maar houdt u ook rekening met de risico’s?

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van beveiligingssystemen?
Vaak bent u verplicht om iets te doen met beveiliging, door dwang van wet- en regelgeving of verzekeraars. Maar het beveiligen van bedrijfspanden met beveiligingssystemen is een specialistische klus. Een gespecialiseerd bedrijf, zoals ATS Nederland, helpt u te begrijpen wat u nodig heeft. Dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Door brandveiligheid- of beveiligingssystemen daarnaast ook nog eens te bundelen in een servicecontract, bespaart u kosten én zijn de lijntjes kort met maar één aanspreekpunt.

Wat zijn de risico’s van het uitbesteden van beveiligingssystemen?
Omdat steeds meer bedrijven de installatie en het onderhoud van hun beveiligingssystemen willen uitbesteden, waarschuwt Euralarm voor het toenemende aantal niet-specialisten. Deze niet-gespecialiseerde dienstverleners voldoen niet altijd aan de kwalificaties, vaardigheden en deskundigheid die nodig is voor het correcte onderhoud. Daarnaast missen zij productkennis of kennis van de Europese wetgeving. Met als gevolg dat uw bedrijfspand, goederen en medewerkers niet voldoende beschermd zijn. 

Hoe voorkomt u deze risico’s?
Eigenlijk is de oplossing simpel: bekijk goed welke dienstverlener u in huis haalt. Kies altijd voor gecertificeerde bedrijven. Zo weet u dat u altijd te maken heeft met gespecialiseerde dienstverleners. Wij zorgen ervoor dat wij altijd gecertificeerd zijn én blijven. Naast onze VCA certificering, zijn wij gecertificeerd op de hieronder genoemde gebieden.

Brandbeveiliging
ATS Nederland is een gecertificeerd branddetectiebedrijf voor het leveren, installeren én onderhouden van brandmeldsystemen.

Camerasystemen
Wij hebben gecertificeerde mensen in dienst voor de camerasystemen, in de vorm van projecteringsdeskundigen en installatiedeskundigen. Ook zijn wij gecertificeerd voor video content analyses.

Inbraakbeveiliging
Wij zijn BORG-gecertificeerd op alle deelgebieden (1, 2 en 3) wat betreft inbraakbeveiliging.

Datanetwerken
Wij mogen voor verschillende merken en fabrikanten gecertificeerde datanetwerken aanleggen. Daarnaast zijn wij ook gerechtigd om voor defensie gecertificeerde datanetwerken aan te mogen leggen.

Security Management en Toegangscontrole
Voor zowel Security Management Systemen als de toegangscontrolesystemen bestaan er nog geen certificeringen. Wel is ATS Nederland door én voor verschillende fabrikanten gecertificeerd om de producten aan te kunnen leggen, te onderhouden en service te verlenen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over onze beveiligingssystemen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag met het optimaal beveiligen van uw bedrijfspand, medewerkers en goederen.

Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: