3 databekabeling keuzes die u moét maken bij nieuwbouw
01 november 2018

3 databekabeling keuzes die u moét maken bij nieuwbouw

Bij nieuwbouw wordt er vaak niet goed nagedacht over databekabeling. Als elk bureautje maar een kabeltje heeft, is het allang prima. Toch zijn er 3 belangrijke keuzes die u moet maken. Wij bespreken ze graag met u.

1.      Een snel LAN netwerk

Iedereen wil onbelemmerd in verbinding staan met het bedrijf en de buitenwereld. Daar is een snel LAN netwerk voor nodig. Enkele mogelijkheden hiervoor zijn: 

·         CAT 5. Deze heeft een bandbreedte van 100MHz en kan 100Mbit/s aan.

·         CAT 5e. Dit is geschikt voor zowel 100 Mbit/s als 1.000 Mbit/s netwerken.

·         CAT 6. Deze heeft een bandbreedte van 250MHz en kan 1.000 Mbit/s aan.

·         CAT 7. Deze heeft een bandbreedte van 1.000MHz en kan 10.000 Mbit/s aan.

De laatste heeft dus een snelheid van 1.2 GB per seconde! Is dit dan ook de beste keus? Nee. Wellicht kunt u met minder snelheid ook goed werken en kunt u de meerprijs mooi in de zak houden.

2.      Brandveiligheid databekabeling

Als kabels te warm worden, kan er brand ontstaan. Natuurlijk wilt u dit voorkomen! Het is daarom bijvoorbeeld belangrijk dat er nooit teveel kabels naast elkaar gelegd worden. Hoe weet u zeker dat er alles aan gedaan wordt om de brandveiligheid van databekabeling te kunnen garanderen? Schakel een bedrijf in die werkt volgens de CPR norm voor databekabeling!

Bij ons komt het in de praktijk hierop neer: Uw situatie valt in een bepaalde brandklasse. Dit bepaalt welke kabel wij gebruiken. Elke kabel heeft naast een bepaalde snelheid ook een omhulsel. Beide factoren bepalen het warmterisico. Ook bepaalt de aanleg van de kabels hoe brandveilig uw pand is.

3.      Stroom via datanetwerk

De derde belangrijke beslissing gaat om de stroomvoorziening. Een mooie nieuwe ontwikkeling is de technologie om data én stroom te leveren over het datanetwerk. Dit noemen we Power over Ethernet (PoE). De originele standaard kan tot 15,4 watt leveren. De nieuwe standaard kan tot 30 watt leveren. Daarmee kan klein netwerkapparatuur zoals VoIP telefoons, switches en webcams voorzien worden van stroom. De plannen om een standaard in te voeren met nog meer vermogen liggen al klaar. Dus in de nabije toekomst is er nog meer mogelijk.

De aanleg en onderhoud van uw bekabeling wordt overzichtelijker en eenvoudiger met Power over Ethernet. Kijk maar eens naar uw bureau.  Door PoE heeft u weer een kabel minder!

Advies

Wilt u zeker weten dat u de juiste keuzes maakt voor uw nieuwe bedrijfspand? Of wilt u de situatie in uw huidige bedrijfspand laten beoordelen? Vraag naar de specialisten van ATS Nederland. Wij zijn de juiste partij omdat:

·         wij altijd op zoek zijn naar de juiste oplossing voor u. Welke snelheid heeft u bijvoorbeeld nodig om zonder zorgen uw werk te kunnen doen? Tijdens een adviesgesprek nemen we alle details door van uw specifieke situatie en vervolgens komen we met een passend aanbod.

·         Wij voldoen als één van de eerste bedrijven in Nederland volledig aan de CPR norm voor databekabeling. Zo zijn onze datakabels altijd CPR gecertificeerd. Wij verzekeren u hiermee dat uw datanetwerk altijd zo veilig mogelijk wordt aangelegd.

 

Bel 0523 654500 of mail naar info@atsnederland.nl voor meer informatie. Wij staan graag voor u klaar!

 

 

 

Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: