Politiekids Dedemsvaart
17 januari 2018

ATS Nederland trotse partner van Politiekids Dedemsvaart

24 kinderen die een half jaar meelopen met de politie om hun woonwijk veiliger, gezonder én schoner te maken. Dat is het idee achter Politiekids Dedemsvaart, dat wordt gecoördineerd door De Stuw. Omdat we dit project een warm hart toedragen, zijn wij vanaf dit jaar trotse partner van de Politiekids. “We vinden het mooi dat kinderen op deze manier kennis maken met de veiligheid in de gemeente, maar ondertussen ook werken aan conditieverbetering en fysieke weerbaarheid”, vertelt Jan Schipper, eigenaar van ATS Nederland. ‘Daar dragen wij graag een steentje aan bij”.

De Politiekids
“We hebben maar liefst 90 aanmeldingen mogen ontvangen”, vertelt Ruben Dorst, jongerenwerker bij De Stuw. “Uit deze aanmeldingen hebben we 24 kinderen gekozen die het komende halfjaar aan de slag gaan als Politiekids. Een waardevolle periode, waarin ze niet alleen werken aan een goede conditie en een veilige wijk, maar ook beter leren samenwerken. We zijn daarom ook blij dat ATS Nederland dit project ondersteund, omdat we het belangrijk vinden dat een project als Politiekids breed maatschappelijk gedragen wordt in Dedemsvaart".

Officiële beëdiging
De Politiekids gaan één keer per maand op een woensdagmiddag samen met politieagenten op pad. Net zoals de beroepsagenten dit moeten doen, moeten ook de Politiekids een officiële eed afleggen. Dit doen zij op 17 januari. De kinderen zullen officieel worden beëdigd in het gemeentehuis in Hardenberg, door burgemeester Peter Snijders.

Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: