“ATS heeft aan een paar woorden genoeg”

Ben je op zoek naar een viersterrenhotel in het noorden van het land? Waar je ook nog terecht kunt voor sport- en ontspanningsfaciliteiten, evenementen, congressen, vergaderingen en waar je bovendien uitstekend kunt dineren? Dan kom je al gauw uit bij De Bonte Wever in Assen. In het voorjaar van 2017 is De Bonte Wever begonnen met een flinke uitbreiding van haar faciliteiten. En wij mochten daar een steentje aan bijdragen.

80 nieuwe hotelkamers

In februari startte de bouw van 80 nieuwe hotelkamers. “Na een intensieve bouwperiode van vier maanden, zijn in juni de nieuwste kamers in gebruik genomen”, vertelt Jos Pieper, Projectbegeleider bij De Bonte Wever. “We hebben nu in totaal 262 hotelkamers met een capaciteit van 620 bedden. Aangezien dit een flinke uitbreiding is, waren ook de datanetwerken en de camerasystemen toe aan een update. En daar schakelden wij ATS Nederland voor in.”

Datanetwerken en camerasystemen

“We kwamen al snel bij ATS Nederland uit, omdat wij in het verleden al eerder met ATS hebben samengewerkt”, vertelt Jos. Zo zijn onder andere de brandmeldinstallatie, de datanetwerken en de beveiligingscamera’s door ATS geplaatst in de horecagelegenheden en zwembaden. Voor de nieuwe uitbreidingen mochten wij de datanetwerken en de camerasystemen in het nieuwe gedeelte van het hotel implementeren.

Het belang van een goed werkend datanetwerk

Het datanetwerk dat wij in De Bonte Wever hebben geplaatst, bestaat uit telefonie en internet. Zo hebben we twee Wi-Fi-netwerken geïmplementeerd: één voor gasten en één voor medewerkers. Hierdoor zorgen we voor een extra stukje veiligheid, omdat de activiteiten van gasten en medewerkers op het internet worden gescheiden.

“Een Wi-Fi-netwerk is voor onze gasten ontzettend belangrijk”, vertelt Jos. “Als gasten ons hotel binnenkomen, is één van de eerste dingen die ze vragen bijna altijd het Wi-Fi-wachtwoord. Ze hebben nog liever koud water in hun hotelkamer, dan een slecht Wi-Fi-netwerk”

Veiligheid door camerasystemen

Naast het implementeren van een Wi-Fi-netwerk hebben we meegedacht over een fraudesysteem en hebben we camerasystemen mogen plaatsen. “We kunnen nu controleren wat er gebeurt en snel ingrijpen als we zien dat iets niet klopt”. Hierdoor zijn gasten van het hotel ervan verzekerd dat zij in een veilige omgeving overnachten.

Fijne samenwerking met ATS Nederland

Jos is enthousiast over de samenwerking met ons. “Het grootste voordeel van ATS Nederland is dat ze een echte no-nonsense instelling hebben. Je kunt makkelijk met ze schakelen en ze denken altijd met je mee. Ook zijn ze oplossingsgericht, wat goed past bij De Bonte Wever, waar we ook altijd denken in oplossingen. Daarnaast zijn er veel korte lijnen, waardoor we snel kunnen schakelen. ATS Nederland heeft aan een paar woorden genoeg”, aldus Jos Pieper.

Over dit project

De Bonte Wever is een viersterrenhotel, congres-, sport- en evenementencentrum in Assen. Ideaal gelegen nabij de A28. In het hotel vindt u vergaderzalen, congreszalen, verschillende restaurants, gezellige cafés, een subtropisch zwem- en saunaparadijs, een bowling, een professionele fitness en meer. Elke dag, ieder seizoen is er van alles te beleven. Voor vrienden, gezinnen, families, geliefden én zakelijke gezelschappen. Ook buiten De Bonte Wever doet u een flinke dosis energie op. De Bonte Wever is gelegen in één van de mooiste provincies van Nederland, Drenthe. De fiets- en wandelprovincie bij uitstek!
  • Opdrachtgever: De Bonte Wever
  • Looptijd project: juli – oktober 2017
  • Locatie: Assen
Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: