Achterdeur vaak slecht beveiligd
02 november 2017

Achterdeur vaak slecht beveiligd

Het was gisteren uitgebreid in het nieuws: achterdeuren zijn vaak slecht beveiligd, waardoor inbrekers binnen een paar minuten binnen zijn. Zo konden we lezen dat bijna negen van de tien Nederlandse achterdeuren slecht beveiligd zijn. Een inbreker heeft slechts drie minuten nodig om de deuren open te breken. Bij een kwart van de deuren staat een inbreker zelfs al binnen één minuut binnen, zo bericht het RTL Nieuws. Dit zijn zorgwekkende cijfers

Diefstal bij bedrijven is ‘kinderspel’
Hoewel er in het nieuws vooral gesproken werd over achterdeuren bij mensen thuis, willen wij dit bericht aangrijpen om het belang van goede beveiliging bij bedrijven te benadrukken. Want ook bedrijven hebben deuren aan de achterkant die vaak niet goed beveiligd zijn of zelfs open staan. We merken dat men vaak onterecht aanneemt dat de achterdeuren alleen maar door personeel worden gebruikt. Ook zien wij bij grote bedrijven waar veel mensen werken, dat ‘vreemden’ die via de achterdeur binnenkomen niet eens aangesproken worden, of ten onrechte aan worden gezien voor een collega. Diefstal via de ‘achterzijde’ lijkt daarom kinderspel.

Veel schade door inbraak
Het grote verschil tussen inbraken in woningen en bedrijven is de schade. Het is vreselijk om een diefstal thuis mee te maken, maar veelal is de schade minder groot dan bij inbraak bij een bedrijf. Bij een bedrijf kan de continuïteit van de bedrijfsvoering zelfs op het spel staan. Daarnaast heeft aangifte doen niet altijd het gewenste effect, omdat er geen aanwijsbare inbraakschade is als een inbreker simpelweg een open deur binnen komt lopen. Daarom blijven wij het belang van juiste inbraakbeveiliging en toegangscontrole benadrukken en adviseren wij graag hoe u inbraak kunt voorkomen en de toegang tot het gebouw kunt reguleren. Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord.

Terug

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: