Hoe werkt een alarmsysteem?

Het is belangrijk dat u een juiste keuze maakt als het gaat om uw alarmsysteem. U wilt natuurlijk zo goed mogelijk beveiligd zijn tegen ongewenste bezoeken! Wij krijgen veel vragen over de werking van alarmsystemen. Wij zetten de meest gestelde vragen op een rij voor u.

Is een alarmsysteem ook met een smartphone te bedienen?

Tegenwoordig zijn bijna alle alarmsystemen verbonden met internet. Daardoor is een alarm op afstand in en uit te schakelen. Dit heeft als voordeel dat u op afstand kunt controleren of het alarm erop gezet is door de laatste die het pand verlaten heeft. U kunt ook een personeelslid toegang geven terwijl u er zelf nog niet bent.

Daarnaast heeft u beschikking over een logboek met gegevens over het in- en uitschakelen van het alarm en wanneer het alarm afgegaan is. En u ziet live op uw smartphone wanneer er een alarmmelding is en welk onderdeel van het alarmsysteem het alarm heeft laten afgaan.

Wilt u een demonstratie wat er mogelijk is met het bedienen van een alarmsysteem met de smartphone? Neem contact op.

Is een alarmsysteem altijd verbonden met een meldkamer?

Nee, dat hoeft niet maar is wel aan te raden. Een meldkamer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week alert op alle meldingen die een alarmsysteem geeft. Zo bellen ze een lijst met personen op om de melding door te geven. Als de eerste van de lijst niet opneemt, wordt automatisch de tweede gebeld en zo verder.

Ook kan er afgesproken worden dat het beveiligingsbedrijf zelf polshoogte gaat nemen. Een beveiligingsbedrijf staat in nauw contact met de politie. Zo weet u zeker dat er iets gedaan wordt in het geval van een melding.

Als wij een alarmsysteem aanleggen, geven wij direct advies over het doorverbinden met de meldkamer. Wilt u vrijblijvend advies hierover? Neem contact op.

Welk alarmsysteem heb ik nodig voor mijn verzekering?

Er is natuurlijk geen algemene stelregel welk alarmsysteem een verzekering eist. Er zijn veel factoren waar een verzekering naar kijkt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de waarde van de apparatuur die in het pand staat. Maar ook het niveau van verzekeren bepaalt welk alarmsysteem nodig is.

ATS Nederland zorgt dat uw alarmsysteem helemaal volgens de eisen van de verzekering gebouwd en opgeleverd wordt. Wilt u zeker zijn dat uw alarmsysteem voldoet? Wij helpen u graag verder.

Hoe stel ik een alarmsysteem in voor meerdere medewerkers?

Een alarmsysteem is in- en uit te schakelen voor meerdere gebruikers. Dit wordt bij oplevering op afstand ingesteld door de installateur. Als het een smart alarmsysteem is, kunt u eenvoudig met uw smartphone gebruikers toevoegen en afmelden.

ATS Nederland is specialist in alarmsystemen

ATS Nederland is al 20 jaar specialist in het installeren en onderhouden van alarmsystemen. Kijk bij onze projecten om te zien wat we zoal gerealiseerd hebben voor klanten. Of neem contact met ons op voor advies. Het eerste adviesgesprek is altijd gratis en vrijblijvend!

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: