Slimme sloten

Slimme sloten; u heeft er waarschijnlijk al over gehoord. Maar wat is nu precies een slim slot? En wat zijn de voordelen? Wij leggen het u allemaal uit op deze pagina.

Wat is een slim slot?

Een slim slot, ook wel smart lock genoemd, is een slot dat opent en sluit met een zogenoemde slimme sleutel (smart key). Een slim slot lijkt op de standaardslot, maar heeft een digitale knop in plaats van een sleutelgat. De knop en sleutel zijn aan elkaar verbonden, waardoor de knop alleen werkt als de juiste sleutel herkend wordt.

Een slimme sleutel hangt gewoon aan uw sleutelbos. Als u de deur van het slot wilt draaien, houdt u de sleutel tegen het slot aan. Daarna herkent het slot de sleutel en kan de deur geopend worden. Hierdoor heeft u geen normale sleutel meer nodig.

Hoe werkt een slim slot?

In de slimme sleutel zit een chip die ook in uw OV-chipkaart zit. Het slimme slot heeft twee varianten:   één die werkt met NFC techniek en één die gebruik maakt van RFID techniek. Beide komen op hetzelfde neer: de chip kan alleen op korte afstand gelezen worden en bevat unieke informatie. Daardoor ‘weet’ het slimme slot of deze sleutel toegang heeft of niet.

Een slim slot staat altijd in verbinding met internet. Daardoor is alles in te stellen met een smartphone of computer.

Wat zijn de voordelen van een slim slot?

  • Het grote voordeel is dat de toegang digitaal geregeld wordt. Elke slimme sleutel is uniek en kan op afstand geactiveerd en gedeactiveerd worden.
  • Daarnaast is een slim slot ook met de smartphone te bedienen. U kunt dus iemand toegang geven terwijl u zelf niet aanwezig bent.
  • Een slim slot houdt precies bij wie wanneer het slot bedient. Dit maakt het extra makkelijk om uw pand veilig te houden.
  • Het is ook mogelijk om toegang te verlenen op bepaalde tijden. Zo kan iemand overdag toegang hebben en ’s avonds niet.

Welke onderdelen bevat een slim slot?

Cilinder

Een cilinder is het onderdeel wat in de deur zit. Dit is het slot dat zorgt dat de deur open of dicht zit.

(Elektronische) draaiknop

Een (elektronische) draaiknop wordt gemonteerd op de plek waar normaal het sleutelgat zit. Hier zit alle elektronica in die nodig is voor de werking van het systeem.

Smart keys/tags/druppels

De slimme sleutel hangt aan je sleutelbos. De chip in de sleutel bevat unieke informatie waardoor uw sleutel herkent wordt door het systeem.

Software

Elk slim slot heeft software die zorgt voor de werking van het systeem. De merken die wij gebruiken hebben speciale software die goed beveiligd is tegen aanvallen van buitenaf. De software maakt ook een beveiligde verbinding met uw smartphone. Hierdoor is het slot op afstand te bedienen.

Is mijn situatie geschikt?

Slimme sloten zijn in veel situaties toepasbaar. Een slim slot past namelijk op vrijwel elke deur. De standaard deurcilinder wordt eenvoudig vervangen door het slimme slot. De meest gebruikte systemen zijn draadloos. Dit betekent dat er geen kabels getrokken moeten worden. Hierdoor kunt u snel gebruik maken van het slimme slot en zijn er geen grote werkzaamheden nodig.

Is het wel veilig?

Alle sloten die wij leveren hebben een SKG keurmerk. Ze zijn daarmee minstens zo veilig als een traditioneel slot. U behoudt uw veiligheidscertificering.

Heeft u interesse in een slim slot?

Neem dan contact met ons op! Wij hebben veel ervaring in het adviseren en monteren van toegangscontrolesystemen. Neem contact op voor een afspraak. Mail naar info@atsnederland.nl of bel naar 0523 654 500.

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: