Alarmsysteem

Een alarmsysteem voorkomt dat ongewenste personen uw pand binnenkomen. Maar ditzelfde systeem moet het natuurlijk niet onnodig moeilijk maken voor u. Een goed systeem is makkelijk in gebruik en effectief tegen inbrekers. Maar welke onderdelen heeft een goed alarmsysteem? Dat vertellen we u graag.

Centrale

De centrale is de ‘computer’ die het hele systeem aanstuurt. De centrale kan bedraad of draadloos verbonden zijn met de overige elementen. Vaak wordt de centrale in de meterkast gemonteerd. De centrale kan via internet in verbinding staan met de buitenwereld.

Bedieningspaneel

Bedieningspanelen hangen binnen bij de voordeur of op andere plekken waar het pand van buitenaf wordt betreden. Alarmsystemen zijn zo ingesteld dat men een bepaalde tijd krijgt om een code in te tikken op het bedieningspaneel voordat het alarm afgaat. Via het bedieningspaneel kan men het alarm geheel of plaatselijk in- of uitschakelen.

Bewegingsmelder

Bewegingsmelders hangen in alle ruimtes die van buiten via een raam of een deur te benaderen zijn. Ze zijn zo gepositioneerd dat ze alleen bewegingen binnen het pand opmerken. Als er beweging gesignaleerd wordt, gaat direct het alarm af. Behalve bij ruimtes waar ook een bedieningspaneel gemonteerd is.

Binnen-/buitensirene

Standaard hoort er bij een alarmsysteem een binnensirene. Doordat de sirene zo’n vervelend geluid maakt, zal de indringer zo snel mogelijk het pand willen verlaten. De buitensirene waarschuwt omwonenden, zodat zij poolshoogte kunnen nemen. Dit zal de indringer nog minder tijd geven om z’n gang te gaan. Er zijn ook stille alarmen. Dan wordt alleen de meldkamer of de politie ingeschakeld zonder dat de inbreker dat doorheeft. Dit geeft de mogelijkheid om de indringer op heterdaad te betrappen.

Magneetcontact

Buitendeuren kunnen uitgerust worden met een magneetcontact. Als het magneetcontact verbroken wordt, gaat er een signaal naar de centrale. Is het de voordeur? Dan treedt de timer in werking totdat de juiste code ingevoerd is op het bedieningspaneel. Is het een andere deur? Dan gaat direct het alarm af.

Er zijn nog veel meer apparaten die de werking van het totale alarmsysteem nog geavanceerder maken. Bent u benieuwd wat het beste is voor uw bedrijf? Neem contact op met ons.

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: