ISDN stopt. Stap over naar VoIP!

ISDN stopt - kies voor VOIP!

Volgend jaar is het zover: per 1 september 2019 gaat KPN stoppen met het aanbieden van ISDN lijnen. Deze oude ISDN lijnen moeten vanaf dan over naar een ander systeem. Wij adviseren u daarom om op tijd over te stappen naar VoIP (Voice over IP), het perfecte alternatief voor ISDN. In dit blog vertellen we waarom u tijdig moet overstappen en wat de voordelen zijn van VoIP.

Wat is ISDN en waarom biedt KPN het volgend jaar niet meer aan?

ISDN (Integrated Services Digital Network) is een vorm van digitale telefonie. Met ISDN kunt u over dezelfde telefoonlijn gelijktijdig meerdere telefoongesprekken voeren. ISDN wordt op dit moment nog door veel bedrijven gebruikt. Door de opkomst van VoIP, neemt het gebruik van ISDN echter steeds meer af. Daarom heeft KPN besloten om te stoppen met ISDN.

Waarom is het belangrijk om over te stappen?

Heeft u een inbraak- of een brandmeldinstallatie? Dan is het mogelijk dat deze is gekoppeld aan de ISDN lijn. Dit kan betekenen dat de melding niet meer wordt doorgeschakeld en er vervolgens geen reactie op een alarmmelding komt. De koppeling wordt niet meer gemaakt en daardoor bent u niet beveiligd. Zorg er daarom voor dat u op tijd stappen onderneemt door over te stappen naar VoIP!

Wat zijn de voordelen van VoIP?

VoIP is het perfecte alternatief voor ISDN. Met VoIP (Voice over IP) maakt u gebruik van een internet- of ander IP-netwerk om onder andere te bellen. De inbraak- en brandmeldinstallatie kunt u laten aansluiten op dit VoIP netwerk, zodat u altijd weet dat de doormelding werkt. Het belangrijkste voordeel van VoIP is dat u goedkoper uit bent dan bij een vaste telefoonlijst. U hoeft namelijk geen abonnement meer te hebben voor een aparte telefoonlijn, omdat u belt over de al aanwezige dataverbinding. Daarnaast is VoIP erg flexibel en volledig schaalbaar. Naast het aanpassen van de inbraak- en brandmeldinstallatie, kunnen wij er ook voor zorgen dat u het juiste VoIP abonnement krijgt. Deze sluiten wij dan af met onze zusterorganisatie NexxtCom.

VoIP bij ATS Nederland

Wilt u ook dat uw inbraak- en brandmeldinstallaties goed blijven werken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Onze VoIP oplossingen passen altijd bij uw bedrijf. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Waterdichte beveiligingsinstallaties in het nieuwe sportcomplex Amerena

In 2015 is Linthorst Techniek naar ons toegekomen met de vraag of wij wilden meehelpen aan de elektrotechnische installaties in het Sportcomplex Het Hogekwartier ‘Amerena’ in Amersfoort. Met de bouw van dit nieuwe sportcomplex, wat onder meer een olympisch bad krijgt, wil de gemeente Amersfoort dat hun stad weer hét zwemcentrum van Nederland wordt. We zijn er dan ook trots op dat we mogen meedenken en werken aan dit grote project in het midden van Nederland.

ATS Nederland helpt bij bouw Amerena

(Bron afbeelding: gemeente Amersfoort)

Sportcomplex Amerena te Amersfoort

Het sportcomplex Amerena wordt gebouwd in de wijk Hogekwartier en voldoet aan de eisen voor topsport. Zo bevat het nieuwe sportcomplex een vijftigmeterbad met daarin tien banen, een bad voor recreatief zwemmen, een springplatform en een grote sporthal voor verschillende binnensporten. Ook worden er diverse verenigingsruimten en horecavoorzieningen gebouwd. Hierdoor kunnen bezoekers niet alleen sporten, maar achteraf ook genieten van een (sport)drankje aan de bar.

ATS Nederland helpt bij bouw Amerena 3  ATS Nederland helpt bij bouw Amerena 4

De bouw van sportcomplex Amerena is in volle gang.

Diverse disciplines

In het nieuwe sportcomplex hebben we diverse disciplines mogen toepassen. Om brand in sportcomplex Amerena zo veel mogelijk te voorkomen, hebben we allereerst een brandmeldinstallatie in het pand geplaatst. Ook hebben we het pand voorzien van een geluidsinstallatie, inbraakinstallatie, intercominstallatie én camera installatie. Tot slot hebben we een ontruimingsinstallatie geplaatst in dit nieuwe sportcomplex. Dit is een Type A gesproken woord ontruimingsinstallatie. Dit betekent dat zodra het alarm afgaat, de bezoekers via het alarm worden geïnstrueerd met wat zij moeten doen. Hierdoor weten mensen direct wat er aan de hand is en welke stappen zij moeten ondernemen.

ATS Nederland helpt bij bouw Amerena 2

In sportcomplex Amerena hebben wij ook een inbraakinstallatie geplaatst.

Samenwerking met Linthorst Installatietechniek Apeldoorn

Linthorst Installatietechniek is een totaalinstallateur die gelooft in de kracht van samenwerken, iets waar wij ons goed in kunnen vinden. Door samen te werken zorgen we ervoor dat de toekomstige bezoekers van Amerena veilig kunnen zwemmen, sporten en tegelijkertijd ook gebruik kunnen maken van de horecavoorzieningen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project of heeft u ook interesse in waterdichte beveiligingsinstallaties? Neem dan gerust contact met ons op.

Amerena

Over Amerena

 

Het nieuwe complex in het Hogekwartier in Amersfoort, Amerena, wordt een sport- en ontmoetingsplek. Met topfaciliteiten is dit nieuwe complex geschikt voor topsport en biedt het ruimte aan wedstrijden en trainingen. Amerena vervangt de sporthal Schuilenburg, het Sportfondsenbad en het zwembad in Liendert.

Projectdetails

 

Opdrachtgever

Linthorst Installatietechniek

 

Looptijd project

2015 – 2018

 

Locatie

Amersfoort

 

Diensten

·         Brandmeldinstallatie

·         Ontruimingsinstallatie (type A)

·         Geluidsinstallatie

·         Inbraakinstallatie

·         Intercom installatie

·         Camerainstallatie

 

 

Draadloze brandmeldinstallatie voor Carlos in Huis

Na negen jaar te zijn gevestigd in hetzelfde pand, vond de eigenaar van woonwinkel ‘Carlos in huis’ het tijd voor iets nieuws. Het bedrijf kocht een bedrijfspand in Deventer aan de Hofstraat. En niet zomaar een nieuw pand, maar een voormalige bank welke dateert uit 1912. Met zo’n oud pand komen er diverse uitdagingen om de hoek kijken. Onze collega Sander Schoemaker vertelt dat het bijzondere aan dit project de draadloze melders zijn: “Het was niet mogelijk om in dit pand bekabeling aan te leggen. Daarom hebben we de brandmeldinstallatie gemonteerd met draadloze melders.”

Draadloze melders in Carlos in huis

De originele kluizen van de voormalige bank zijn nog in het pand te vinden.

Carlos in huis

De showroom van meubelwinkel Carlos in huis is gevestigd in het voormalige pand van de Sallandsche bank, een Rijksmonument. Hierdoor mocht er niet al te veel veranderd worden aan het pand. Tijdens de verbouwing heeft Carlos in huis ervoor gekozen om zoveel mogelijk de originele indeling te herstellen en te behouden. Zo zijn de originele kluizen in de kelder nog terug te vinden. Draadloze melders zijn dan een uitstekende oplossing.

 

De draadloze brandmeldinstallatie van Notifier zijn een goede oplossing in dit pand.

Draadloze melders (Agile) van Notifier

In de showroom van Carlos in huis hebben we de draadloze melders ‘Agile’ van Notifier geplaatst. Het mooie aan deze melders is dat deze perfect zijn voor historische en moeilijk te bekabelen gebouwen, net als het pand waarin Carlos in huis in gevestigd is.

Deze draadloze melders zijn ontzettend betrouwbaar door het mesh-netwerk technologie. Dit betekent dat er meerdere verbindingen zijn tussen iedere zender en ontvanger in het systeem. Zodra één van de verbindingen wordt onderbroken, zal het mesh-netwerk automatisch het signaal via een andere weg sturen. Hierdoor is Carlos in huis ervan verzekerd dat ze altijd een veilig en ononderbroken netwerk hebben.

De samenwerking

Carlos van Dijk, eigenaar van Carlos in huis, heeft de samenwerking met ons als prettig ervaren. Carlos: “Met name door het accuraat handelen en de korte lijnen, heeft ATS Nederland een zeer professionele indruk achter gelaten. Ook de prijs/kwaliteit verhouding was in balans. Dat was voor ons een doorslaggevende factor om voor ATS Nederland te kiezen als partij voor beveiliging en brandmeldinstallatie.”

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze draadloze brandmelders? Neem dan gerust contact met ons op.

Carlos in Huis

Over Carlos in huis

Carlos in Huis is een woonwinkel midden in het centrum van Deventer. In het voormalige pand van de Sallandsche pand heeft Carlos in Huis diverse ruimtes ingericht met een specifieke designstijl. Eind januari is Carlos in Huis officieel verhuisd.

Projectdetails

Opdrachtgever

Carlos in Huis

Looptijd project

2018

Locatie

Deventer

Diensten

 • Brandmeldinstallatie

 

Het nut van een Digitaal Logboek

Als eigenaar, beheerder of gebruiker van een gebouw bent u verplicht de veiligheid van uw medewerkers en hun omgeving te beschermen. Belangrijk is daarom dat alle apparaten en installaties in en rondom uw gebouw goed functioneren, volgens de juiste voorschriften. Het regelmatig onderhouden, controleren én beheren van deze installaties en apparaten is cruciaal. Nog belangrijker is dat deze controles worden bijgehouden. Een digitaal logboek kan dan een perfecte oplossing zijn. In dit blog leest u waarom u een logboek bij moet houden en hoe een digitaal logboek u daarbij kan helpen.

Een digitaal logboek van ATS Nederland

Hierboven ziet u een voorbeeld van het dashboard van een digitaal logboek.

Onderhoud, controle en beheer van de installaties

In eerste instantie is het voor uzelf, uw medewerkers en bezoekers belangrijk dat hun (brand)veiligheid wordt gegarandeerd. Daarom moet u met enige regelmaat de installaties onderhouden, controleren én beheren. Daarnaast draagt u een zorgplicht en is in artikel 1:16 van het Bouwbesluit 2012 bepaald dat de aanwezige installaties:

 • Functioneren zoals de voorschriften dat aangeven;
 • Adequaat worden beheerd, onderhouden en gecontroleerd;
 • Zodanig worden gebruikt dat er géén gevaar voor de gezondheid of veiligheid ontstaat of voortduurt.

Het gaat in dit geval om alle installaties in zowel nieuwbouw als bestaande bouw, zoals blusmiddelen, ontruimingsalarminstallaties en brandmeldinstallaties. Met een logboek kunt u laten zien dat u voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit. Hiermee kunt u aantonen dat u de installaties beheert, onderhoudt én controleert. Maar ook het onderhoud van installaties als het inbraaksysteem, het camerasysteem en de toegangscontrole is middels een digitaal logboek op eenvoudige wijze bij te houden. Hiermee toont u aan dat u het onderhoud juist uitvoert.

Waarom een digitaal logboek?

Het grote voordeel van een digitaal logboek is dat alle benodigde documenten altijd en vanaf iedere locatie toegankelijk zijn. U kunt namelijk op afstand inloggen, waardoor u gemakkelijk en op ieder moment het onderhoud, de controle en het beheer vast kunt leggen. Ook beschikt u over digitale controlelijsten, waardoor u nooit meer een stap vergeet. Met een digitaal logboek kunt u op een efficiënte manier alle gegevens bewaren, raadplegen en updaten.

Meer weten?

Wilt u ook op een eenvoudige manier het onderhoud, de controles en het beheer van uw installaties vastleggen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden van een digitaal logboek bij ons. Wij helpen u graag!

Security Management Systeem bij Moderna

Gert Stroeve, technisch directeur bij Moderna
Gert Stroeve, technisch directeur bij Moderna

Binnen 365 dagen na een verwoestende brand een compleet nieuw bedrijfspand opzetten. Dat is wat Moderna in Hardenberg deed. Een flinke uitdaging waar veel bij komt kijken, maar ook het moment om eens kritisch te kijken naar de processen binnen het bedrijf. En dat is waarom Moderna ons inschakelde.

 

Binnen 365 dagen een compleet nieuw pand

In oktober 2013 sloeg het noodlot toe bij Moderna in haar voormalige pand in Gramsbergen. Een brand verwoestte het complete pand. “In één nacht is alles weg wat je hebt opgebouwd. We zijn met alle directeuren diezelfde avond nog bijeengekomen. Eigenlijk was al snel duidelijk: we willen dóór. We stelden voor onszelf de deadline: over precies één jaar hebben we ons bedrijf weer volledig in werking”, vertelt Gert Stroeve, technisch directeur bij Moderna. “En dat is uiteindelijk ook gelukt. Met het nieuwe pand wilden we het meteen goed aanpakken. Daarom hebben we besloten een pand te bouwen dat vanaf dag één goed beveiligd is én voldoet aan de duurzaamheidseisen van BREEAM.”

“In deze periode kregen we contact met een medewerker van ATS Nederland. In het voormalige pand in Gramsbergen hadden we enkel brand- en cameratoezicht. Naarmate we in gesprek waren met ATS Nederland, realiseerden we ons dat er eigenlijk veel meer mogelijk is op het gebied van veiligheid. Dat is ook het moment dat we goed hebben nagedacht over de organisatie binnen ons bedrijf. Wie willen we op ons terrein? Hoe kunnen we voldoen aan de beste beveiliging? En hoe zorgen we ervoor dat het voor onze medewerkers makkelijk wordt? Deze vragen hebben we aan ATS Nederland voorgelegd, en zij adviseerde ons een Security Management Systeem.”

Nieuwe bedrijfspand van Moderna
Het nieuwe bedrijfspand van Moderna

Security Management Systeem: de ideale oplossing

Een Security Management Systeem is een volwaardig beveiligingssysteem waar diverse facetten van beveiliging in zijn geïntegreerd. “De toegangscontrole vonden we erg belangrijk”, benadrukt Gert. “Mensen die ons bezoeken kunnen alleen via de voorkant ons pand betreden. Wil je via een andere deur naar binnen, dan heb je een tag nodig. Alleen onze medewerkers hebben zo’n tag. Met deze tag loggen onze medewerkers in bij de machines, melden de chauffeurs in de auto’s zich aan en worden zelfs de lockers van de medewerkers ermee bediend. Ook kunnen we door het gebruik van de tag eenvoudig de urenregistratie bijhouden.’’

Ook camerabewaking is onderdeel van dit Security Management Systeem. “Camera’s staan op iedere afdeling. En het mooie is dat we alles aan elkaar kunnen koppelen. Zo kunnen we eenvoudig controleren of alle alarmen wel aankunnen, door te controleren of er ergens nog een deur of raam open staat. Ook hebben we een app waarop we alles live kunnen zien. Mocht er iets gebeuren, dan kunnen we snel controleren wat er aan de hand is”.

Groot aantal mogelijkheden

Naast toegangscontrole en camerabewaking, heeft Moderna ook inbraakdetectie en een intercomsysteem. Gert: “Ook hebben we het licht gekoppeld aan het alarm. Wordt het alarm ingeschakeld, dan gaan automatisch alle lampen uit. Door deze systemen te koppelen, besparen we geld en tijd. We hoeven niet weer naar binnen, omdat we een lamp zijn vergeten uit te doen. En met zo’n groot pand kan je ook niet alles langslopen om het te controleren”, vertelt Gert. “Ik blijf me verbazen over wat er allemaal mogelijk is. Zo bespraken we met ATS laatst ook de mogelijkheid voor kentekenregistratie. Dat wanneer er een auto aankomt die we herkennen, de poort automatisch open gaat. Wel zo handig, en dat is allemaal mogelijk met een Security Management Systeem”.

De samenwerking met ATS Nederland

“Het fijnste aan samenwerken met ATS Nederland is alle mogelijkheden die ze bieden. ATS gaat verder dan andere bedrijven en biedt ons het totaalpakket. Het is gebouwbeveiliging vanuit het oogpunt van veiligheid, maar het zorgt ook voor gebruiksgemak. ATS Nederland helpt ons daarin ontzettend en levert écht die toegevoegde waarde”, aldus Gert.

Meer weten?

Heeft u ook interesse in een Security Management Systeem of wilt u de mogelijkheden met ons bespreken? Maak dan gerust een afspraak. Wij adviseren u graag en laten u graag alle mogelijkheden zien.

Referentie Moderna

Over Moderna

 

Moderna Textielservice is een landelijk opererend, professioneel familiebedrijf welke een totaalpakket aan dienstverlening biedt op het gebied van linnen, bedrijfskleding, schoonloopmatten en sanitairhygiëne waarbij het ontzorgen van de klant centraal staat. Moderna is van oorsprong een wasserij en stomerij, maar u kunt er voor meer terecht dan dat. Dit bedrijf verhuurt/verkoopt en reinigt bedrijfskleding, horecalinnen en schoonloopmatten. Maar Moderna levert ook veiligheidsschoenen en PBM artikelen. Ook voor allerlei producten en automaten op het gebied van sanitaire hygiëne kunt u bij hen terecht.

 

Projectdetails

 

Opdrachtgever
Moderna

Looptijd project
Vanaf 2013 – heden

Locatie
Hardenberg

Diensten

 • Inbraakbeveiliging
 • Toegangscontrole
 • Cameratoezicht
 • Lockers
 • Schermen overzicht
 • Intercominstallatie

 

 

Bent u benieuwd naar het verhaal achter de nieuwbouw van Moderna? Bekijk dan eens onderstaande filmpje:

ATS Nederland nu Certified Gold Partner van Keyprocessor

Vanaf gisteren zijn wij officieel Certified Gold Partner van Keyprocessor! Dit betekent dat wij samen met Keyprocessor kunnen voldoen aan de meeste complexe beveiligingsvraagstukken. Ook hebben wij toegang tot diverse trainingsprogramma’s, waardoor de kennis van onze monteurs altijd up-to-date is. We zijn er trots op dat we samen kunnen werken met Keyprocessor. Op naar veel mooie en succesvolle samenwerkingen!

Samenwerking cruciaal

Gert van den Hoek, Algemeen Directeur van Keyprocessor, weet dat het cruciaal is om samen met partners het marktbereik te behouden en uit te bouwen: “Onze partners kennen de specifieke behoeften van de markt als geen ander. Samen zorgen wij ervoor dat ook aan de meest complexe security behoeften kan worden voldaan!”.

Over Keyprocessor

Keyprocessor maakt Security & Site Management oplossingen. Deze zijn onderscheidend door de eigen ontwikkeling van software en hardware. Keyprocessor heeft meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van Security technologie en oplossingen. We zijn er dan ook trots op samen met Keyprocessor te mogen werken!

ATS Golden Certified Partner

ATS Golden Certified Partner

ATS Nederland trotse partner van Politiekids Dedemsvaart

24 kinderen die een half jaar meelopen met de politie om hun woonwijk veiliger, gezonder én schoner te maken. Dat is het idee achter Politiekids Dedemsvaart, dat wordt gecoördineerd door De Stuw. Omdat we dit project een warm hart toedragen, zijn wij vanaf dit jaar trotse partner van de Politiekids. “We vinden het mooi dat kinderen op deze manier kennis maken met de veiligheid in de gemeente, maar ondertussen ook werken aan conditieverbetering en fysieke weerbaarheid”, vertelt Jan Schipper, eigenaar van ATS Nederland. ‘Daar dragen wij graag een steentje aan bij”.

ATS Nederland is trotse partner van de Politiekids Dedemsvaart

De Politiekids

“We hebben maar liefst 90 aanmeldingen mogen ontvangen”, vertelt Ruben Dorst, jongerenwerker bij De Stuw. “Uit deze aanmeldingen hebben we 24 kinderen gekozen die het komende halfjaar aan de slag gaan als Politiekids. Een waardevolle periode, waarin ze niet alleen werken aan een goede conditie en een veilige wijk, maar ook beter leren samenwerken. We zijn daarom ook blij dat ATS Nederland dit project ondersteund, omdat we het belangrijk vinden dat een project als Politiekids breed maatschappelijk gedragen wordt in Dedemsvaart”.

Officiële beëdiging

De Politiekids gaan één keer per maand op een woensdagmiddag samen met politieagenten op pad. Net zoals de beroepsagenten dit moeten doen, moeten ook de Politiekids een officiële eed afleggen. Dit doen zij op 17 januari. De kinderen zullen officieel worden beëdigd in het gemeentehuis in Hardenberg, door burgemeester Peter Snijders.

ATS Nederland en Solvocom onder één naam verder

Vanaf 1 januari voegen Alarm en Telefoon Service Nederland BV (ATS Nederland) en zusterbedrijf Solvocom hun activiteiten samen. Samen gaan de bedrijven verder onder de naam ATS Nederland. ‘Door met Solvocom samen te gaan werken, kunnen we meer mensen bedienen in de regio én kunnen we makkelijker onderling onze kennis delen’, vertelt Jan Schipper, eigenaar van ATS Nederland. Alle medewerkers van Solvocom treden vanaf 1 januari 2018 in dienst bij ATS Nederland.

Positieve veranderingen

Jan: ‘Eind 2014 heeft de ATS Beheer Groep het bedrijf Solvocom overgenomen. Solvocom is sindsdien als zusterbedrijf van ATS Nederland blijven voortbestaan. Omdat ATS Nederland al in het werkgebied van Solvocom actief was, hebben we besloten om de bedrijven samen te voegen en onder de naam ATS Nederland verder te laten gaan. Dit zorgt voor meer duidelijkheid, een groter aanbod in dienstverlening voor onze klanten en een makkelijkere kennisdeling tussen de collega’s’.

Bekend gezicht

‘Er verandert voor onze klanten eigenlijk niets. Ze blijven te maken krijgen met de monteurs die ze al kennen, waardoor ze een bekend gezicht zullen tegenkomen. Alleen zijn deze monteurs niet meer werkzaam voor Solvocom, maar werken zij voor ATS Nederland. Ook blijven we een vestiging in Gorredijk/Heerenveen houden’, aldus Jan Schipper.

ATS Nederland

ATS Nederland is een servicegerichte organisatie, gespecialiseerd in het adviseren, leveren, installeren en onderhouden van communicatie- en beveiligingssystemen. ATS Nederland staat voor een klantgerichte aanpak van vraagstukken rondom alle facetten van beveiliging, telefonie en datanetwerken.

Voorkom inbraak- en brandmeldinstallaties die niet werken!

Een tijd terug kregen we de vraag van een bedrijf, of we de inbraak- en brandmeldinstallaties konden controleren. Het bedrijf ondervond namelijk problemen met hun inbraakinstallatie. Bij een inbraak van een paar dagen ervoor, was er geen melding binnengekomen bij de centrale. Achteraf bleek dat de inbraakinstallatie niet de juiste updates had gekregen, waardoor de doormelding in zijn geheel niet meer werkte. Iets wat gemakkelijk voorkomen had kunnen worden. In dit blog leest u hoe u voorkomt dat de doormelding niet meer werkt.

Draai uw updates tijdig!

Iedere inbraak- en brandmeldinstallatie heeft updates nodig. Updates met bijvoorbeeld nieuwe software, maar ook updates ter voorkoming van beveiligingslekken. Door uw inbraak- en brandmeldinstallaties tijdig te onderhouden, voorkomt u problemen. Uiteraard geldt dit ook voor camerasystemen, toegangscontrolesystemen en Security Management Systemen. Ook deze systemen moeten goed up-to-date blijven om juist te kunnen functioneren.

Het is ontzettend vervelend als er wordt ingebroken of als er brand ontstaat terwijl u wel de juiste voorzieningen heeft getroffen. Ook kunt u gehackt worden als blijkt dat uw apparatuur niet meer up-to-date is. Daarnaast is het zelfs mogelijk om problemen te krijgen met de verzekering als blijkt dat de installaties niet meer up-to-date zijn. Ons advies is daarom altijd: draai uw updates tijdig!

Sluit een onderhoudscontract af

Om updates op de inbraak- en brandmeldinstallatie te installeren, is enige technische kennis nodig. Daarom bieden wij bij iedere installatie een onderhoudscontract aan. Want door installaties regelmatig te onderhouden, kan een groot deel van de storingen worden voorkomen. Eventuele problemen worden namelijk vroegtijdig gesignaleerd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze onderhoudscontracten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag en zorgen ervoor dat uw bedrijfspand optimaal beschermd is.

“ATS heeft aan een paar woorden genoeg”

Bonte Wever

Ben je op zoek naar een viersterrenhotel in het noorden van het land? Waar je ook nog terecht kunt voor sport- en ontspanningsfaciliteiten, evenementen, congressen, vergaderingen en waar je bovendien uitstekend kunt dineren? Dan kom je al gauw uit bij De Bonte Wever in Assen! In het voorjaar van 2017 is De Bonte Wever begonnen met een flinke uitbreiding van haar faciliteiten. En wij mochten daar een steentje aan bijdragen.

80 nieuwe hotelkamers

In februari startte de bouw van 80 nieuwe hotelkamers. “Na een intensieve bouwperiode van vier maanden, zijn in juni de nieuwste kamers in gebruik genomen”, vertelt Jos Pieper, Projectbegeleider bij De Bonte Wever. “We hebben nu in totaal 262 hotelkamers met een capaciteit van 620 bedden. Aangezien dit een flinke uitbreiding is, waren ook de datanetwerken en de camerasystemen toe aan een update. En daar schakelden wij ATS Nederland voor in.”

Datanetwerken en camerasystemen

“We kwamen al snel bij ATS Nederland uit, omdat wij in het verleden al eerder met ATS hebben samengewerkt”, vertelt Jos. Zo zijn onder andere de brandmeldinstallatie, de datanetwerken en de beveiligingscamera’s door ATS geplaatst in de horecagelegenheden en zwembaden. Voor de nieuwe uitbreidingen mochten wij de datanetwerken en de camerasystemen in het nieuwe gedeelte van het hotel implementeren.

Het belang van een goed werkend datanetwerk

Het datanetwerk dat wij in De Bonte Wever hebben geplaatst, bestaat uit telefonie en internet. Zo hebben we twee Wi-Fi-netwerken geïmplementeerd: één voor gasten en één voor medewerkers. Hierdoor zorgen we voor een extra stukje veiligheid, omdat de activiteiten van gasten en medewerkers op het internet worden gescheiden.

“Een Wi-Fi-netwerk is voor onze gasten ontzettend belangrijk”, vertelt Jos. “Als gasten ons hotel binnenkomen, is één van de eerste dingen die ze vragen bijna altijd het Wi-Fi-wachtwoord. Ze hebben nog liever koud water in hun hotelkamer, dan een slecht Wi-Fi-netwerk”.

Veiligheid door camerasystemen

Naast het implementeren van een Wi-Fi-netwerk hebben we meegedacht over een fraudesysteem en hebben we camerasystemen mogen plaatsen. “We kunnen nu controleren wat er gebeurt en snel ingrijpen als we zien dat iets niet klopt”. Hierdoor zijn gasten van het hotel ervan verzekerd dat zij in een veilige omgeving overnachten.

Fijne samenwerking met ATS Nederland

Jos is enthousiast over de samenwerking met ons. “Het grootste voordeel van ATS Nederland is dat ze een echte no-nonsense instelling hebben. Je kunt makkelijk met ze schakelen en ze denken altijd met je mee. Ook zijn ze oplossingsgericht, wat goed past bij De Bonte Wever, waar we ook altijd denken in oplossingen. Daarnaast zijn er veel korte lijnen, waardoor we snel kunnen schakelen. ATS Nederland heeft aan een paar woorden genoeg”, aldus Jos Pieper.

De Bonte Wever

Over De Bonte Wever

De Bonte Wever is een viersterrenhotel,
congres-, sport- en evenementencentrum in Assen. Ideaal gelegen nabij de A28.

In het hotel vindt u vergaderzalen, congreszalen, verschillende restaurants, gezellige cafés, een subtropisch zwem- en saunaparadijs, een bowling, een professionele fitness en meer.

Elke dag, ieder seizoen is er van alles te beleven. Voor vrienden, gezinnen, families, geliefden én zakelijke gezelschappen. Ook buiten De Bonte Wever doet u een flinke dosis energie op. De Bonte Wever is gelegen in één van de mooiste provincies van Nederland, Drenthe. De fiets- en wandelprovincie bij uitstek!

Projectdetails

Opdrachtgever
De Bonte Wever

Looptijd project
juli – oktober 2017

Locatie
Assen

Diensten

 • Cameratoezicht
 • Datanetwerken

 

 

Autoriteit in Beveiliging