KPN Stopt met ISDN

Op 1 september 2019 stopt KPN met ISDN.

Als uw beveiliging doormeldt via ISDN werkt dit dan niet meer.

VOIP is het beste alternatief voor ISDN.


 

KPN stopt met ISDN

Wat is ISDN?

ISDN is een afkorting van Integrated Service Digital Network. ISDN was in de jaren 90 de digitale opvolger van de analoge lijn. Dit betekende een revolutie in telecomland. Nu kon men onder andere tegelijk bellen en internetten. ISDN wordt vandaag de dag bijna niet meer gebruikt voor internet door alternatieven als ADSL, kabel en glasvezel. Vaak zie je dat oudere (beveiligings)systemen nog wel met ISDN werken.

Waarom stopt ISDN?

Heel veel bedrijven zijn al overgestapt naar alternatieven zoals bellen via internet. Prijstechnisch is ISDN gewoonweg niet interessant. KPN heeft dus besloten om de dienst niet meer aan te bieden aan de kleine groep die nog wel ISDN gebruikt. De kosten zijn gewoonweg te hoog ten opzichte van het aantal gebruikers.

Wanneer begint de uitfasering van ISDN?

De datum 1 september 2019 geldt voor ISDN1 enkel- en meervoudig en ISDN2 enkel- en meervoudig. Ook analoge telefonie meervoudig stopt op die datum.

Analoge telefonie enkelvoudig blijft bestaan. Daarnaast stopt KPN in 2021 met ISDN15, ISDN20 en ISDN30.

Bent u niet zeker van welke soort ISDN uw bedrijf gebruik maakt? Neem contact op met onze telefoniespecialisten. We komen vrijblijvend langs voor een adviesgesprek wat voor uw bedrijf het beste is.

Neem contact op

 


 

Wat betekent het voor het doormelden van mijn beveiligingssysteem?

Doormelden via ISDN niet meer mogelijk

Als uw beveiliging nu doormeldt via ISDN werkt dat na 1 september 2019 niet meer. Dus u zult moeten kijken naar alternatieven. Sommige beveiligingssystemen kunnen via een adapter eenvoudig geschikt gemaakt worden voor doormelden via een andere lijn zoals glasvezel. Andere systemen zullen vernieuwd moeten worden om nog betrouwbaar te zijn. Wat voor uw situatie het beste is, zal een expert moeten beoordelen bij u op locatie.

Verzekering

Neem van te voren contact op met uw verzekering en zorg ervoor dat het alternatief voor uw ISDN doormelding voldoet aan de gestelde eisen. Onze specialisten kunnen bijvoorbeeld, als extra zekerheid, uw systeem uitrusten met een verbinding via het mobiele netwerk. Als uw internetverbinding door omstandigheden uitvalt zal de melding via het mobiele netwerk naar de meldkamer verstuurd worden.

Systemen die werken met ISDN

Hieronder een lijst met systemen die mogelijk werken via ISDN.

 • Telefooncentrale
 • Inbraaksysteem
 • Camerasysteem
 • Brandbeveiligingssysteem

Twijfelt u of uw systeem doormeldt via ISDN? Neem contact op met onze telefoniespecialisten. Hij komt vrijblijvend langs om uw specifieke situatie te beoordelen.

Neem contact op

 


 

VoIP het alternatief voor ISDN

Wat is VoIP?

VoIP is een afkorting voor Voice over IP. In het Nederlands: spraak wordt via het internet verstuurd naar de ontvanger. De geluiden die uw toestel opneemt wordt als data verzonden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van VoIP. Als uw bedrijf gebruik maakt van een lokale telefooncentrale kunnen onze experts deze aansluiten op VoIP met een zogenoemde SIP-trunk. Een andere mogelijkheid is Hosted Voice.

Wat is Hosted Voice?

Als u kiest voor Hosted Voice hebt u helemaal geen telefooncentrale nodig. Alles wordt geregeld in de cloud.

De voordelen van VoIP en Hosted Voice t.o.v. ISDN

 • Goedkoop
 • Flexibel
 • Extra functionaliteiten
 • Telefoonnummer verandert niet

 


 

ATS Nederland is de specialist die u nodig heeft

Wij staan garant voor een zorgeloze overstap

ATS Nederland is de specialist op het gebied van telefonie, beveiliging en datanetwerken. Wij hebben alle expertise in huis om te zorgen dat uw overstap zo makkelijk mogelijk gaat.

 1. We komen langs om uw situatie te beoordelen.
 2. We nemen, indien noodzakelijk, contact op met uw verzekering om de eisen van doormelden op te vragen.
 3. We geven een vrijblijvend advies afgestemd op uw situatie. 
 4. We zorgen dat abonnementen op tijd opgezegd worden.
 5. We komen ruim op tijd langs om alles om te zetten en te testen.

 

De specialisten van ATS Nederland

Wij zijn niet alleen specialist op het gebied van telefonie maar we weten ook alles van beveiliging. Met die kennis gaan wij komende periode zorgen dat al onze klanten zorgeloos van ISDN naar VoIP overschakelen. Vooral op het gebied van beveiliging is het belangrijk om de juiste keuzes te maken. Bent u nog geen klant bij ATS Nederland? Geen probleem, we bieden de overstapservice ook aan niet-klanten. Wij zijn bereikbaar op 0523-654500. Of vul onderstaand contactformulier in.

 

Contactformulier

Loading

Uw (bedrijfs)naam, telefoonnummer en emailadres worden alleen gebruikt voor het contact opnemen over uitfasering ISDN.

Contact

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.
Wij helpen u graag.

E-mail ons
Bel ons

Op de hoogte blijven? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief: